Invited Guests

House in Galicia

Type: , ,

Authors:
Iker Gil &
Julie Michiels

Team:
Iker Gil,
Julie Michiels,
André Corrêa

Site: Galicia, Spain

Bird's eye view
Pattern
In-situ render
View from above
Front

Front

Description:

Originally a 19th century rectory, this project proposed a renovation of the former farmhouse into a contemporary bead and breakfast.
The house formerly consisted of ground and first floor, as well as an outdoor kitchen, outdoor storage and a wine press. In the house proper, the ground floor served as a stable while the first floor served as the living area.

In the proposal, a third floor is added and the house is organized into a series of voids that provide visual and spatial connections between the occupied spaces.
The ground floor features a gathering space, library, gallery and wine cellar, with access to the outside garden. The first floor contains guest bedrooms as well as a large guest gathering space for eating, working or relaxing. The upper floor houses a large private bedroom and terrace overlooking the nearby river.

Within the property but outside the house, are three more private apartments, a kitchen, sauna and terrace area; all of which extends the activities of the house outside into the open space.

Gallery: